Recente artikelen

Weer een mooie recensie van Peter Baanstra in zijn   INENOMOOTMARSUM:

Twee koren en een duo samen sterk op weg naar Kerst

Ieder concert heeft zijn eigen DNA of het nu groot – of kleinschalig is.  Afgelopen zaterdag was er een prachtig concert in de bomvolle Simon en Judaskerk. Een dag later was er in de goed bezette protestantse kerk het concert van het Kleinkoor Ootmarsum samen met Ootmusica en deze beide koren werden ondersteund door het geweldige muzikale duo Lori-Jan. Toch zijn het twee evenementen, die je met elkaar kunt vergelijken, want de intensiteit van de uitvoerenden om er iets heel bijzonders van te maken is zeker vergelijkbaar. Dat voelt het publiek en dan is er ook naderhand die dankbaarheid dat men genoten heeft van een oprecht optreden vanuit het hart. Dus verdient het ‘kleinschalige’ ook zeker de aandacht al zal het bijna nooit in de ‘grote’ media komen. Dat is van de organisatoren ook nooit de intentie, want het gaat om beleving die men uit wil laten stralen naar het publiek. Zeker op weg naar Kerst, waar we het liefst veel sterren laten stralen, is dat een prachtig en sprankelend fundament.

‘Kerst in alle talen’
Na het warme welkomstwoord van de voorzitter van het Kleinkoor Ootmarsum, Henk Staverman, volgde eerst samenzang en vervolgens een drietal gezamenlijke liederen van de beide koren. Het Kleinkoor en Ootmusica zongen in het Latijn, het Slavisch en het Engels een aantal passende liederen, die bij deze Kerstperiode horen. Vervolgens was het de beurt aan het duo Lori-Jan en zij zorgen met hun zang en hun spel op harp en gitaar voor een bijzonder indrukwekkend en harmonieus optreden. Het Kleinkoor vervolgde het concert met een echt Twents lied om verder een Duitse, Nederlandse en Engelse compositie te laten volgen. Kerstliederen dus in alle talen, die goed in het gehoor lagen. Ootmusica bracht een aantal kerstcomposities, die met veel gevoel werden gezongen. Daarna was het opnieuw genieten van het duo Lori-Jan, die ook buiten de muziek een koppel vormen. De beide koren lieten met drie Engelse liederen nogmaals horen, waartoe ze in staat zijn. Met vol enthousiasme, maar ook hier zongen de koorleden vanuit hun hart en sloten ze op sfeervolle wijze dit concert af.

Henk Staverman dankte de koren en de beide dirigenten Annet Engelbertink en Carlo van den Beld voor hun inbreng en uiteraard ook Lori-Jan. Zij kregen een kerststuk. Ook dankte hij het publiek dat na ieder blokje een welverdiend applaus liet horen en na afloop de uitvoerenden bedankte met een staande ovatie. Het concert werd op passende wijze afgesloten met het bekende ‘We wish you a Merry Christmas’.

Voor meer informatie kijk op pagina: foto’s 2023.