Foto’s 2023

Henk spreekt Ada toe en benoemt al haar activiteiten voor het koor. Op de foto daaronder geeft Thea de voorjaarskrans aan Ada.

Ada 40 kooroverzicht

Jubilaresse bij Kleinkoor Ootmarsum!

 

Op donderdag 23 maart tijdens de 49e jaarvergadering werd Ada Koopman in het zonnetje gezet. 40 jaar is ze lid van het Kleinkoor!

Aan het begin van de vergadering werd door voorzitter Henk Staverman verteld over alle functies die Ada in het koor heeft gehad. Jarenlang was ze voorzitter en heeft het koor door een zware tijd gesleept. Ook in de muziekcommissie heeft ze haar nootje bijgedragen, ze wist en weet alles van het repertoire.

Ook het huidige bestuur kan altijd een beroep op haar doen, kortom een zéér betrokken koorlid. Dat ook de leden dit vinden, bleek uit het enthousiast zingen van het speciaal voor deze gelegenheid door Thea Staverman geschreven lied.

Een voorjaarskrans werd aan haar overhandigd als blijk van waardering.

Tijdens deze vergadering werd er tevens op gewezen dat het Kleinkoor volgend jaar haar 50-jarig bestaan viert. Daar zult u zeker nog meer van horen in 2024.

Het optreden bij de Amanshoeve op 13 april 2023

Het optreden bij de Amanshoeve op 13 april 2023 was een succes. Zowel de luisteraars als de uitvoerenden waren enthousiast!

Het geslaagde Kerstconcert samen met Ootmusica en Lori-Jan op de zondagmiddag van de Kerstmarkt.

Onze dirigente Annet krijgt de hele kerk mee met het laatste lied; We Wish You a Merry Christmas.

Het werd met overtuiging meegezongen!

Weer een mooie recensie van Peter Baanstra in zijn   INENOMOOTMARSUM:

Twee koren en een duo samen sterk op weg naar Kerst

Ieder concert heeft zijn eigen DNA of het nu groot – of kleinschalig is.  Afgelopen zaterdag was er een prachtig concert in de bomvolle Simon en Judaskerk. Een dag later was er in de goed bezette protestantse kerk het concert van het Kleinkoor Ootmarsum samen met Ootmusica en deze beide koren werden ondersteund door het geweldige muzikale duo Lori-Jan. Toch zijn het twee evenementen, die je met elkaar kunt vergelijken, want de intensiteit van de uitvoerenden om er iets heel bijzonders van te maken is zeker vergelijkbaar. Dat voelt het publiek en dan is er ook naderhand die dankbaarheid dat men genoten heeft van een oprecht optreden vanuit het hart. Dus verdient het ‘kleinschalige’ ook zeker de aandacht al zal het bijna nooit in de ‘grote’ media komen. Dat is van de organisatoren ook nooit de intentie, want het gaat om beleving die men uit wil laten stralen naar het publiek. Zeker op weg naar Kerst, waar we het liefst veel sterren laten stralen, is dat een prachtig en sprankelend fundament.

‘Kerst in alle talen’
Na het warme welkomstwoord van de voorzitter van het Kleinkoor Ootmarsum, Henk Staverman, volgde eerst samenzang en vervolgens een drietal gezamenlijke liederen van de beide koren. Het Kleinkoor en Ootmusica zongen in het Latijn, het Slavisch en het Engels een aantal passende liederen, die bij deze Kerstperiode horen. Vervolgens was het de beurt aan het duo Lori-Jan en zij zorgen met hun zang en hun spel op harp en gitaar voor een bijzonder indrukwekkend en harmonieus optreden. Het Kleinkoor vervolgde het concert met een echt Twents lied om verder een Duitse, Nederlandse en Engelse compositie te laten volgen. Kerstliederen dus in alle talen, die goed in het gehoor lagen. Ootmusica bracht een aantal kerstcomposities, die met veel gevoel werden gezongen. Daarna was het opnieuw genieten van het duo Lori-Jan, die ook buiten de muziek een koppel vormen. De beide koren lieten met drie Engelse liederen nogmaals horen, waartoe ze in staat zijn. Met vol enthousiasme, maar ook hier zongen de koorleden vanuit hun hart en sloten ze op sfeervolle wijze dit concert af.

Henk Staverman dankte de koren en de beide dirigenten Annet Engelbertink en Carlo van den Beld voor hun inbreng en uiteraard ook Lori-Jan. Zij kregen een kerststuk. Ook dankte hij het publiek dat na ieder blokje een welverdiend applaus liet horen en na afloop de uitvoerenden bedankte met een staande ovatie. Het concert werd op passende wijze afgesloten met het bekende ‘We wish you a Merry Christmas’.